GabiJó Bodzás eperlekvár berkenyével 200g - fittpiac

GabiJó Bodzás eperlekvár berkenyével 200g - fittpiac

1 399 Ft

Ajánlataink a termékre

 

GabiJó Bodzás eperlekvár berkenyével 200g - fittpiac

1 399 Ft
+ 1 390 Ft szállítási díj
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
fittpiac.hu
Termékleírás
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz Lekvárunk  édesítésére szőlőmustot használunk , így kizárólag  természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz . . Többi lekvárunkhoz hasonlóan, a bodzás eperlekvár berkenyével is  hozzáadott tartósítószerek, állományjavítók és aromák felhasználása nélkül  készült. A zamatos gyümölcsről A szezonális gyümölcsök sorában  az eper az első.  Ő az egyik  legízletesebb   bogyósunk. Az eper vagy szamóca a rózsafélék családjába tartozó növény, amely Magyarországon is őshonos. Igen  értékes gyümölcsként  tartjuk számon, mivel tavasszal rövid ideig érik, betakarítása kézzel történik, maga a gyümölcs leszedés után pedig hamar romlik. Éppen ezért különös gonddal kell eljárni a betakarítása során. Az eper szüretelése könnyen fölismerhető, mélyen lehajolva, guggolva, vagy térden állva-mászva történik. A sérült, beteg szemeket már a betakarítás közben különválogatják, a leszedett epret rövid ideig tartó óvatos öblítéssel tisztítják és a lehető legrövidebb időn belül fagyasztják, hogy  értékes aromáját ne veszítse el . A legnagyobb szemek  szemet gyönyörködtetőek , de mégsem ezek a  legízletesebbek , hanem a közepes és apró társaik. Tekintettel a hazai korlátozott epertermesztésre, a hűtőházakból vásárolt eper – a kedvező éghajlatnak köszönhetően – többnyire  Egyiptomból származik.  Egyiptomot – fagyasztott eper kereskedelem tekintetében – a világ top 3 országa között tartják nyilván, a teljes fagyasztott eper kereskedelem 11%-át adta 2018-ban. A mézédes, zamatos epret kiegészítettük egy másik, rendkívül izgalmas, önmagában igen fanyar gyümölccsel, a fekete törpeberkenyével.  A kékes-fekete bogyós gyümölcs  édesanyám „szíve-csücske   Felhasználása előtt a berkenyét kissé aprítjuk, hogy a színe és az íze jobban érvényesüljön. Mindezt azzal próbáltuk meg fokozni, hogy a főzés végén a lekvárunkba morzsoltunk  1-2 csipet szárított bodzavirágot.  A lekvárba a bodzát a legutolsó felforrásnál tesszük bele, hogy aromája el ne illanjon.  A bodza illata belengi, és még élénkebbé teszi a lekvár ízét.  Ezt a különleges lekvárt végül kíméletesen főzzük össze, hogy az eperdarabok ne főjenek szét, ezzel is hozzájárulva a  termék fogyasztásának élményéhez. Hogyan fogyaszd? Izgalmas, enyhén fanyar ízvilága mentén  kiváló választás édesebb fogások , például madártej, vaníliapuding, krémes sütemények kiegészítéseként, egy kis plusz ízélményt csempészve a desszertünkbe. Dietetikusunk tanácsa: mit kell tudni a berkenyéről? Az édes, savas, fanyar bogyók héja nagy mennyiségben tartalmaz sötét festékanyagot, ebből kifolyólag a berkenye az eper sötétvörös színét rubint árnyalatúra festi, savasságával pedig még inkább kiemeli az eper üde zamatát.  

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.