GabiJó lekvár eper bodzás berkeny. 200 g

GabiJó lekvár eper bodzás berkeny. 200 g

1 309 Ft

Ajánlataink a termékre

 

GabiJó lekvár eper bodzás berkeny. 200 g

1 309 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
go-free.hu
Termékleírás
Izgalmas, enyhén fanyar ízvilága mentén kiváló választás édesebb fogások, például madártej, vaníliapuding, krémes sütemények kiegészítéseként, egy kis plusz ízélményt csempészve a desszertünkbe.

Összetevők: eper (48,75%), szőlőmust sűrítmény, ivóvíz, zselésítő anyag: pektin, berkenye (1,25%), citromlé sűrítmény, szárított bodzavirág. 100 g termék 50 g eper- és berkenye felhasználásával készül. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz Lekvárunk édesítésére szőlőmustot használunk , így kizárólag természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz . . Többi lekvárunkhoz hasonlóan, a bodzás eperlekvár berkenyével is hozzáadott tartósítószerek, állományjavítók és aromák felhasználása nélkül készült. A zamatos gyümölcsről A szezonális gyümölcsök sorában az eper az első. Ő az egyik legízletesebb bogyósunk. Az eper vagy szamóca a rózsafélék családjába tartozó növény, amely Magyarországon is őshonos. Igen értékes gyümölcsként tartjuk számon, mivel tavasszal rövid ideig érik, betakarítása kézzel történik, maga a gyümölcs leszedés után pedig hamar romlik. Éppen ezért különös gonddal kell eljárni a betakarítása során. Az eper szüretelése könnyen fölismerhető, mélyen lehajolva, guggolva, vagy térden állva-mászva történik. A sérült, beteg szemeket már a betakarítás közben különválogatják, a leszedett epret rövid ideig tartó óvatos öblítéssel tisztítják és a lehető legrövidebb időn belül fagyasztják, hogy értékes aromáját ne veszítse el . A legnagyobb szemek szemet gyönyörködtetőek , de mégsem ezek a legízletesebbek , hanem a közepes és apró társaik. Tekintettel a hazai korlátozott epertermesztésre, a hűtőházakból vásárolt eper – a kedvező éghajlatnak köszönhetően – többnyire Egyiptomból származik. Egyiptomot – fagyasztott eper kereskedelem tekintetében – a világ top 3 országa között tartják nyilván, a teljes fagyasztott eper kereskedelem 11%-át adta 2018-ban. A mézédes, zamatos epret kiegészítettük egy másik, rendkívül izgalmas, önmagában igen fanyar gyümölccsel, a fekete törpeberkenyével. Felhasználása előtt a berkenyét kissé aprítjuk, hogy a színe és az íze jobban érvényesüljön. Mindezt azzal próbáltuk meg fokozni, hogy a főzés végén a lekvárunkba morzsoltunk 1-2 csipet szárított bodzavirágot. A lekvárba a bodzát a legutolsó felforrásnál tesszük bele, hogy aromája el ne illanjon. A bodza illata belengi, és még élénkebbé teszi a lekvár ízét. Ezt a különleges lekvárt végül kíméletesen főzzük össze, hogy az eperdarabok ne főjenek szét, ezzel is hozzájárulva a termék fogyasztásának élményéhez. Átlagos tápértékadatok 100g termékben100g termék RI* %-banEnergia462 kJ / 109 kcal5%Zsír

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.